FOTÓZÁSI TÁJÉKOZTATÓ - HÁZIREND - ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Ebben az információs anyagban összeszedtük azokat a dolgokat, ami a fotózások gördülékenységét segítik :).


Ezek azért nagyon fontosak, mert ezzel elkerülhetjük az esetleges félreértéseket és nagyban megkönnyítik a közös munkát. Így a helyszínen már valóban csak a fotózásra kell koncentrálnunk :).

 1. Stúdiónkba folyamatosan időpontra érkeznek a családok, ezért nem áll módunkban változtatni a bejelentkezéskor megbeszélt és rögzített csomag tartalmán, illetve időtartamán.
 2. A fotózás időtartama a telefonos megbeszélés ( bejelentkezés ) szerint alakul, amibe beletartozik a készülődés, átöltözés, részletek megbeszélése és a fotózás is. Nincs lehetőségünk ajándékba hajat sütni, sminkelni, stb., kérjük ezeket mindenki otthon készítse el. Aki nálunk szeretné ezeket megcsinálni vagy megcsináltatni, úgy a stúdió bérléséért és a smink-haj elkészítésért fizetni kell, a díjakról szívesen adunk felvilágosítást.
 3. Lehetőség van a stúdióban átöltözni, ha valaki nem abban a ruhában érkezik amiben a képeket készíteni fogjuk. Ez normál esetben néhány percet vesz igénybe, ami teljesen belefér a rövidebb csomagokba is. Akiknek hosszabb idő kell arra, hogy a ruhákat felvegye a család vagy a kislányoknak haj készüljön azoknak érdemes hosszabb időt kérni, mert egy 1 órás időtartam foglalása nem elég fotózásra, ha valaki ebből 20 percet készülődik. Ilyenkor a hosszú készülődés elveszi az időt a fotózásból. Kérjük ezt mindenki mérlegelje, s szükség esetén foglaljon hosszabb időt vagy amit lehet ( pl: haj, smink ) készítsen el otthon.
 4. A stúdióban a gyermekek szülein kívül kísérőket ( akikről nem készül fotó ) nem tudunk fogadni, illetve a tapasztalat azt mutatja, hogy a kicsiknek nem jó a “ nagy csapat “ a fotózás alatt. Ezért kérjük mindenki előre jelezze, hány fővel érkezik!
 5. A családi fotózások esetében a megbeszélt időponthoz képest késés esetén csak a gyermek fotózására van lehetőség, mivel a rohanás, a kapkodás a képek szépségének rovására megy. Ilyenkor közös képek a gyerekkel sajnos nem készülhetnek. A késés idejével rövidül a foglaláskor megbeszélt időtartam, mivel egy nap több család is érkezik hozzánk előre megbeszélt időpontra így senkivel sem tehetjük meg, hogy más miatt várakoznia kelljen, illetve járványügyi helyzetben még alaposabb fertőtlenítést is végeznünk kell. Amennyiben a késés több, mint 20 perc, abban az esetben a fotózást sajnos semmilyen körülmények között nem tudjuk megtartani, viszont a készen állási díjat és a stúdió költségét ( 15000 Ft-ot ) ki kell fizetni! Sajnos sok a rossz tapasztalat, ezért írjuk le, hogy a késés miatt rövidült vagy elmaradt fotózás okán ne kollégáinkat hibáztassák! Ők a stúdióban várnak mindenkit, nem rajtuk múlik, hogy ha valaki elkésik s emiatt változik vagy elmarad a fotózás.
 6. Nincs lehetőség „CSAK 1-2 KÉPET KATTINTSUNK ILYEN-OLYAN FOTÓKRA”! Azért vannak a csomagok mindenkivel előre egyeztetve az egyedi igények alapján, mert a megbeszéltek után ezeken változtatni nem tudunk, még ráfizetéssel sem! A fotózáson a bejelentkezéskor megbeszélt személyeken kívül nem tudunk több embert lefotózni, s ez nem az anyagiakon múlik.
 7. A stúdió díszleteiben saját mobiltelefonnal fotókat készíteni még magán célra sem lehet!
 8. A fotózás sikeressége főként azon múlik, hogy a szülők és a gyermekek mennyire működnek együtt. Ezért kérünk mindenkit, hogy a lehető legjobban segítse munkánkat és tartsa be kollégáink kéréseit! A gyermekek életkori sajátosságuknak megfelelően tudnak csak együttműködni a fotózásokon. Kérjük a szülőket ne várjanak el olyanokat, amikre gyermekeik nem képesek! A fotókon az lesz megörökítve, ami a stúdióban történik, amit  a gyermek csinál. 1-2 éves baba sem pózolni, sem mosolyogni nem fog felszólításra, nekik ez csak ösztönből megy. Mindenki hozhat olyan játékot, tárgyat, ami ebben a gyermeket segíti, s az otthon bevált praktikák is jól jönnek. ( kukucskálás. éneklés, mondóka, stb. ). 
 9. Nagyon fontos, hogy a gyermek napirendjéhez igazodva foglaljon mindenki időpontot. Amikor egy gyermek aludni szokott, abban az időintervallumban fáradt, nyűgös egy kicsi és csak kesereg a díszletben, mert álmos. Igazán mosolygós képek csak kipihent gyermekekről szoktak készülni. A sírós gyermek szeme piros, szomorú, arca kipirult, s az utómunka nem tartalmaz ilyen jellegű retusálást! 
 10. Beteg gyermekkel nem lehet értékelhető képeket készíteni, nekik pihenésre van szükségük, nem fotózásra. Ilyenkor kérjük mindenki telefonáljon és egyeztetünk egy másik időpontot! Náthás gyermek mivel az orrán nem kap levegőt folyton nyitva tartja a száját, nyűgös, rossz a közérzete. Lázas gyermek lázcsillapító hatására sem lesz egészséges! A tapasztalatok alapján ilyenkor a gyermek szenved, ezt nagyon rossz látni, a képek sem lesznek jók, s mi sem szeretnénk megbetegedni. Kérjük ezt mindenki mérlegelje, amikor fotózásra beteg gyermeket elhozna!  Sajnos néhányan eljönnek náthásan, köhögve, s ha emiatt szólunk sok esetben az a választ kapjuk, "Eddig nem volt semmi baja a gyermeknek ", " Jaj, most kezdett el köhögni"! Járványügyi helyzetben sem egy kis köhögés, sem egy kis nátha nem fér bele. Ez mindannyiunk érdeke és védelme miatt van. Kérünk mindenkit gondoljon arra, hogy ha mi lebetegszünk rengeteg családnak nem tudjuk megcsinálni a fotózását! Aki mégis eljön beteg gyermekkel, az vegye figyelembe, hogy egészségügyi okokból jogunk van megtagadni a fotózást,  de ebben az esetben a foglalt csomag teljes árát ki kell fizetn, mivel mindenkinek elmondjuk, előre, hogy betegen senkit sem tudunk fogadni.
 11. A választható díszleteket mindenki előre megkaphatja, ezért az oda nem illő színű és stílusú hozott ruhákért felelősséget nem vállalunk. Sajnos a rossz választások sok esetben rontják a fotók szépségét.
 12. Időpont foglaláshoz az alapcsomagoknál nincs szükség előre fizetésre, viszont abban az esetben, ha valaki már egyszer lemondta a foglalt időpontját csak akkor tudunk újat adni, ha a fotózás 50 %-át előre kifizeti. Aki újra nem jön el azoknak ezt az összeget nem tudjuk visszaadni, mert az a 2 óra feleslegesen bérelt stúdió költségét fedezi.
 13. A foglalásoknál mi is igyekszünk rugalmasak lenni, ezért időpont foglalásakor nem kérünk semmilyen összeget előre. Bejelentkezéskor mindenkinek elmondjuk, hogy amennyiben valaki a foglalt időpontja előtt 2 napon belül mondja le a helyet vagy nem jelenik meg a megbeszélt időpontban, annak a feleslegesen bérelt stúdió díját, 10000 Ft-ot ki kell fizetni. Sajnos rövid határidővel senki nem tud eljönni fotózásra, így szinte lehetetlen kiadni másnak. Ilyenkor a stúdió bérlése minket terhel, s nem áll módunkban ahelyett kifizetni, aki nem jött el. Természetesen kiírjuk a megüresedett helyet az oldalunkra, s ha valaki eljön az időpontra a lemondott helynek nincs költsége. Ha nem tudjuk már kiadni, akkor a stúdió bérlését meg kell téríteni annak, aki lemondta. Ettől semmilyen körölményre hivatkozva nem tudunk eltekinteni, mert mi fizetni más helyett nem tudunk és nem is szeretnénk! A fotózás napján történt lemondás esetén a foglalt csomag teljes összegét ki kell fizetni, mivel ilyenkor biztos nem tudjuk kiadni másnak ezt a helyet.
 14. Amennyiben valaki szeretné a foglalt időpontot lemondani vagy módosítani, kérjük MINDENKÉPPEN TELEFONÁLJON a 06-30-202-58-66-os számra. Bejelentkezni is telefonon lehetséges, így a lemondást vagy módosítást is CSAK ÍGY TUDJUK ELFOGADNI!. SMS, Messenger üzenet vagy Viber üzenet azért nem jó, mert arról nem biztos, hogy időben értesülünk! Sokan a közösségi oldalakon nem is a saját nevükön vannak fent, s képtelenség beazonosítani. Természetesen az ajándékutalványokra az utalványhoz kapott szerződési feltételek érvényesek.
 15. A nyers képeket azért hívjuk nyers képeknek, mert nincs rajta semmilyen utómunka! A legtöbb fotós azért nem adja ki a nyers képeket, mert az általában úgy senkinek sem tetszik. Mi azért adjuk oda, hogy mindenki maga választhassa ki a számára legjobban tetszőket. DE igazából csak az utómunkázott képeken lesz beállítva a szín, azokon lesz eltüntetve a kicsorgott nyál, retusálva a pattanás vagy egy esetleges folt a ruhán. A nyers kép még nem a végtermék, így annak a minősége nem egyenlő a retusált és utómunkázott képekével. Egy gyermek bőr természetesen a nyers képeket is csodaszép, de az ilyen képeken is szükséges a színeket összehozni, beállítani.
 16. A nyers képeket közösségi oldalakra ( Facebook, Instagram, stb. ) kitenni szigoróan TILOS!
 17. Tudjuk, hogy mindenkinek a gyermekről készült képek a legfontosabbak, ezért  a családi csomagokban 5 db családi fotó választható, a többi kép a gyermekről vagy gyermekekről, ide értve a több gyermekről készült közös képeket is. Azért kell mindenképpen a gyermekekről is választani fotót utómunkára, mert a tapasztalat azt mutatja, ha nem választanak a szülők olyan fotót, akkor a nyers képeket teszik ki a gyermekről a közösségi média oldalaira. Ez pedig nem megengedett, ahogy azt a 16. pontban leírtuk.
 18. Minden fotózási csomagunk tartalmaz utómunkázott képeket is, ezzek darabszáma a választott csomagtól függ. A gyermek és családi csomagok árában a utómunka az alap retusálást jelenti, szebb bór, halványabb ráncok, fehérebb fogak. Test és egyéb korrekció egyedi megállapodás keretein belül történhet felár ellenében. Komolyabb utómunka egy fotón 2500-5000 Ft-ba kerül 1 fotón, ilyenkor tüntetik el az itt-ott kibuggyanó "hurkákat" vagy végeznek digitális mellplasztikát. Hajszálak egyesével retusálása vagy kopasz fej hajassá varázslása nálunk nincs benne nálunk a családi csomagok utómunkájában. A hölgyeknek alap smink készítése otthon ajánlott, mert smink arcra varázslását a retusálás nem tartalmazza.  Sok-sok különböző ember egyedi idényeit nem tudjuk figyelembe venni, hogy ki és milyen stílusú utómunkát szeretne. A családi fotózásokon nem modell jellegű képek készülnek, ennek fényében az utómunka keretén belül sem változtatunk át senkit és nem modellfotók stílusú a képek korrekciója sem. Az utóbbi időben rengetegen használnak már mobilos applikációkat, ahhoz vannak szokva, ami megváltoztathatja az emberek karakterét. Nálunk Barbie babává és Kim Kardashianná való retusálás nincs! Sokan könnyen mondják, hogy ha például a gyermek fogja a telefont a kezében nem baj, mert kiretusálják, illetve a szülőket sem fogják leretusálni a képről, ha a gyermek csak a szülővel szeretne fényképezkedni, de jó lenne egyéni kép egyénileg is a kicsiről. Amenyiben a kicsi szájában a fotózás ideje alatt cumi van, akkor az a képeken is rajta lesz és egy totál nyálas száj  helyett sem fognak új szájat retusálni. Az ilyen jellegű képmanipulációk nincsenek benne a családi fotózások árában. A rendezett külső, tiszta ruha és haj elengedhetetlen feltétel. Sajnos néhányan úgy jönnek fotózásra, mintha játszótérre mennének s azt gondolják, hogy majd a retusálás mindent megold, pedig nem! Gondolunk itt többek között a lyukas zoknikra, ételmaradékos ruhákra, stb. Az utómunkát nekünk külső cég készíti, ennek részleteiről, feltételeiről itt olvashattok bővebben: https://www.facebook.com/notes/sugar-kids-photo-style/fot%C3%B3z%C3%A1s-retus%C3%A1l%C3%A1s-digit%C3%A1lis-ut%C3%B3munka/2286814541385219/
 19. Stúdiónk 3d hátterekkel is dolgozik, így egyes elemek a falon, a gyermekek és a családok háta mögött vannak. Amikor nem a berendezett részen dolgozunk, akkor van lehetőség akár 15-20 féle háttér közül választani a szülinapi vagy a családi fotózásokon.
 20. Amennyiben a gyermek viselkedése miatt képtelenség képeket készíteni róla, abban az esetben is ki kell fizetni a fotózás díját.
 21. Az a kérésünk, az étkezéseket mindenki otthon tegye meg, mert elsősorban az a fotózás idejéből megy el, másodsorban pedig  a gyermekeket nagyon kizökkenti, ha fotózás közben kivesszük a díszletből s adunk neki enni, még akkor is, ha csak 1-1 falat csokiról van szó. Ilyenkor csak a finom falatokra koncentrálnak és sok esetben már nem is akarnak visszamenni a díszletbe. 
 22. A díszletekben semmilyen étkezés nem megengedett! 
 23. A stúdióban mindenki a saját gyermekéért felelős. Értékelhető, szép képek akkor készülnek, ha a kollégáink a fotózással tudnak foglalkozni és arra tudnak koncentrálni. Kérjük, hogy senki ne engedje a kicsiket szabadon futkározni, fogócskázni, mert balesetveszélyes! Neveletlen gyermekkel a kollégák sem tudnak mit kezdni, mert az aki a saját szüleire sem hallgat az rájuk sem fog. A stúdió nem játszóház, ezt mindenkinek meg kell értenieA kellékekre, díszletelemekre mindenki vigyázzon, mert okozott kárt ki kell fizetni! Lehet, hogy furcsán hangzik, hogy pár száz forintos dolgok megrongálása után is szükséges a fizetés, de ha minden fotózáson csak 200-300 forint a keletkezett kár, akkor az éves szinten több százezer forint is lehet. Nem utolsó sorban legtöbbször lehetetlen pótolni a dolgokat, hogy más családok is használhassák azt a díszletet vagy kiegészítőt.
 24. Az évek során tapasztaltuk, hogy nem mindenki szereti a fotózást, sokan ennek hangot is adnak. Ezért kérjük, hogy ha belevág a család ebbe a kalandba tisztelje meg munkatársainkat emberi viselkedéssel. Ne beszéljen senki megalázóan, lekezelően, bántóan velük, mert ők mindenben próbálnak segíteni, hogy sok szép kép készüljön. Amennyiben a stúdóban nem megfelelő a viselkedése bárkinek, abban az esetben a fotózást jogunkban áll azonnal megszakítani!
 25. Járványügyi helyzetben érkezéskor érintésmentesen testhőmérsékletet mérünk és biztosítunk kézfertőtlenítési lehetőséget is mindenkinek.
 26. Stúdiófotózáshoz kérjük a hölgyeket, hogy minimális sminket ( alapozó+púder ) mindenképpen használjanak! Erre azért van szükség, mert a csillogó, zsíros bőr nem mutat jól a képene. Családi csomagokban az utómunka nem tartalmazza digitális smink készítését. Egészségügyi okok miatt kérünk mindenkit, hogy hozza magával a saját púderét és ecsetét, mert az arcon a csillogó bőrt sokszor mattítani kell a fotózás előtt még a stúdióban is!
 27. Stúdiónkban minden család után fertőtlenítést végzünk az összes helyiségben, ezért a megbeszélt időpont előtt csak 5 perccel hamarabb tudjuk a családokat fogadni. Járványügyi helyzetben maszk használata a stúdióban minden 6 év feletti személy részére kötelező, természetesen a fotókat nem maszkban készítjük el :). A felnőttek a maszkot kizárólag csak akkor vehetik le, amikor őket fotózzuk. Egyéb esetben a maszkot HORDANI KELL! Kérjük hozzon magával mindenki maszkot, nem áll módunkban családonként ilyet biztosítani. Munkatársaink is védőmaszkban dolgoznak, amit a fotózás ideje alatt sem vesznek le senki kedvéért sem!
 28. A stúdióban a fotózási területekre utcai cipőbe nem lehet bemenni. Vendégpapucsot biztosítunk. Aki cipőben szeretne lenni a fotózás alatt  kérjük hozzon magával váltócipőt, aminek a talpát otthon megmosta! 
 29. A nyers képeket és az utómunkázott fotókat 60 napig őrizzük meg. 2021-ben december 10-ig tudunk befogadni fotókat retusálásra azoktól, akik 2021. december 06-ig jártak nálunk. December 07-12 közötti fotózásoknál december 13-a a sorszámok visszaküldésének határideje. Határidőn túl küldött képek utómunkája 2022. január 10-e után készül csak el.

A házirendben a fotózási szabályzatban és az általános szerződési feltételekben foglaltak minden vendégre érvényesek, akik stúdiónk szolgáltatásait igénybe veszik.

Minden szolgáltatás igénybe vétele esetében van házirend, legyen szó például strandról, szíházról vagy játszóházról. 

Kérjük csak az jöjjön el hozzánk fotózásra, aki megérti, hogy a szabályok a fotózás sikere érdekében születtek!


A szolgáltatás igénybevétele a házirend, a digitális utómunka feltételei (retusálás) és az általános szerződési feltételek automatikus elfogadását is jelenti.


Akinek bárminemű kérdése van szívesen állunk rendelkezésére a 06-30-202-58-66-os számon.
A házirend és a fotózási szabályzat nem ismerete nem mentesít annak betartása alól!


Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki elolvasta tájékoztatónkat :)!

Hírlevél feliratkozás

Címünk elérhetőségünk

info@sugarkids.hu

Telefon:
06-30-202-58-66
Fax: 06-1-700-20-32

1105 Budapest, Martinovics tér

Időpont egyeztetése mindenképpen szükséges!